PUPPY-SUP

PUPPY-SUP

Voor pups tot 6 maanden bieden we een aangepaste workshop aan.

Iedereen die een pup heeft, zal begrijpen dat een pup een ander soort workshop nodig heeft dan een volwassen hond.

Bij onze Puppy-sup gaat het niet zozeer om de afstand die we gaan afleggen, maar meer om de inhoud van het tochtje, met tijd en ruimte voor verkenning en gewenning!

Wij denken dat het heel verstandig is om snel met je pup op de sup te gaan. Vooral als je later met je hond wilt gaan suppen of varen, is het een belangrijk onderdeel van de socialisatie. Zo leren ze op jonge leeftijd dat een sup niet eng, maar leuk is, maar dat je er wel op moet blijven zitten! Voor de eigenaar is het een stuk makkelijker aan te leren, voordat de hond groot is.

En het is natuurlijk ook super leuk om samen met je pup op avontuur te gaan, dit draagt weer bij aan het onderling vertrouwen!!!

Dus vandaar dat we bij ikSUP HondenSUP regelmatig speciale puppy-sups organiseren.

Dit gaat allemaal in een iets rustiger tempo, zodat je pup alle tijd krijgt om alles te ontdekken, want er is zoveel nieuws te zien en te ontdekken! Ook zal de tocht iets minder lang zijn, omdat de spanningsboog van een pup nog niet zo groot is. Zo maken we een stopje naast de waterlelies, zodat ze daar aan kunnen snuffelen. Als ze later groot zijn, zijn die lelies dan geen obstakels meer waar tegen geblaft moet worden! Met deze tocht gaat een ervaren supinstructeur mee, met inmiddels 10 jaar hondensup-ervaring, en zal er genoeg ruimte zijn om vragen te stellen. Ook zullen we een aantal goeie commando's aanleren, die handig zijn om bij het suppen te gebruiken.

Voor de puppy-workshop houden we een maximale leeftijd van een half jaar aan, omdat ze dan nog onbevangen zijn en we het anders gaan aanpakken als ze ouder zijn.

Je kunt meedoen aan de Puppy-sup als je pup de benodigde inentingen heeft gehad, het liefst in overleg met je eigen dierenarts!

Hoe gaat de puppy-sup in zijn werk?

Bij aankomst bij SupCenter ikSUP, pakeer je je auto voor de deur en meld je je even binnen aan. Laat de hond, als het even kan, nog even in de auto. Na inschrijving en verdere instructies kun je je hond uit de auto halen. Er is een ruime omkleedruimte aanwezig, waar de honden mee kunnen en waar je ze even aan de riem kunt vastzetten. Spullen die je niet mee neemt op het water,  kun je achterlaten in onze afsluitbare kist.

Bij frisser weer krijg je een wetsuit met supschoentjes van ons te leen. In de zomer is het dragen van gemakkelijk zittende kleding, die eventueel vies en nat mag worden, meestal meer dan voldoende! 

Na het omkleden gaan we met de ikSUP-motorboot naar ons eigen eiland in het natuurgebied. We vertrekken met de puppy-sup namelijk niet vanuit het Center, aangezien dat veel te veel impulsen zou geven. Bij het eiland zijn geen andere mensen of honden aanwezig want het is ons privé-eiland! Hier kun je nog even met je pup rondlopen en alvast even laten wennen aan een sup op het land en ook laten kennismaken met die rare peddel die straks allemaal druppeltjes laat vallen 😏

Onderweg maken diverse stops: de pups moeten aan de waterlelie-bladeren kunnen snuffelen, het riet bewonderen, eendjes kijken die voorbij zwemmen of misschien zelfs wel opvliegen en uiteraard moeten ze veel beloond worden. Juist voor de pups is het belangrijk om met al deze natuurverschijnselen onderweg in alle rust kennis te kunnen maken. Daarom zullen we iets minder ver peddelen, maar veel laten zien en werken aan de gewenning op het board! Onderweg is er dus ook voldoende tijd om vragen te stellen aan de begeleider(s).

TARIEF PUPPY-SUP


1 COMBI = 1PP MET 1 HOND

                                                    

De kosten voor een open-inschrijvings-puppensup zijn €50,- per combi van 1 supper met 1 pup. Dit is een wat lager tarief dan de reguliere HondenSup workshops, omdat de peddeltijd wat korter is met de pups. We willen uiteraard de jonge pups niet al te zwaar belasten. De totale duur van de workshop is ca.1,5 uur met uitloop tot max. 2 uur - er wordt dus niet 1,5 uur gesupt!!!

Het is ook mogelijk een privé-les met de pup in te boeken - deze valt dan onder het tarief van een privé-les.


Bij dit tarief is inbegrepen: gebruik speciaal extra stabiel honden sup-board (op aanvraag ook een sportiever board beschikbaar), lichgewicht verstelbare carbon-paddle, antislipmat voor de hond op de sup, wetsuit bij frisser weer, supschoentjes, heupgordel voor de hond, drankje voor onderweg, foto’s van de tour, boottochtje naar het eiland met de ikSUP motorboot, instructie door een ASI-gecertificeerd sup-instructrice, certificaat van deelname, gratis parkeren voor de deur.

Op een Beginners Workshop nemen we max 3 kijkers (op een sup zonder hond) mee voor €25,-pp

De prijzen voor het gebruik van de duo-sup zijn gelijk aan het gebruik van 2 losse sups, minus 5% korting!

Voor meer info over de duo-sup klik hier!



Kledingadvies

 - het beste draag je gemakkelijk zittende kleding die nat mag worden. Hardloopkleding voldoet vaak erg goed. 

 - bij frisser weer is het gebruik van een wetsuit van ikSUP bij de prijs inbegrepen. Hieronder draag je zwemkleding en een dun

    shirtje

- waterschoentjes of oude gympen die nat mogen worden. Je kunt beter geen zwaar profiel wandelschoenen dragen, want hiermee

   heb je geen goed boardgevoel. Eventueel hebben wij waterschoentjes te leen.

- in de zomer anti-insecten spray, want we peddelen door een natuurgebied!!!

- zonnebrand!

En wat neem je mee voor de hond?

- de hond moet een tuig dragen. Uit het water trekken aan een halsband is niet prettig en kan de hond blesseren. Bovendien is de

    hond met een tuig aan beter te sturen als hij in het water ligt.

- Wij hebben een heupgordel te leen, maar mocht je er zelf een hebben, dan is dat altijd plezieriger!!!  (heupgordels zijn bij ons

    verplicht, want als je peddelt heb je geen handen vrij om een riem vast te houden)

- beloning (liefst in de vorm van tube of roller ivm nat worden van losse koekjes - we hebben beloningstubes van Prins te koop

    voor €3,00 bij contante betaling en €3,20 bij pinbetaling) voor je hond of iets anders waarmee jij je hond een goede beloning kan

    geven

- eventueel een zwemvest voor de hond - deze zijn overigens ook te huur voor €5,- bij ikSUP HondenSUP


Kijkers

Uiteraard kunnen er ook ‘kijkers’ mee op een sup, als supporter zonder hond - zij draaien gewoon mee met de HondenSupLes, dus ze varen ook mee naar het eiland op de boot en krijgen een aparte instructie voor het suppen zonder hond. Er kan onderweg ook gewisseld worden!

Kijkers-tarief is €25,- pp

Het is echter niet mogelijk om mee te gaan zonder dat je mee peddelt, want de boot blijft achter bij het eiland, aangezien we in een motorbootvrij beschermd natuurgebied peddelen. Het is ook niet handig om alleen achter blijven op het eiland, want hier zijn geen voorzieningen en veel muggen - het eiland ligt midden in het natuurgebied!

Op een privé les kunnen er max. 2 kijkers mee.


Twee baasjes, twee honden of erg drukke hond?

Heb je twee honden in één gezin? Of twee baasjes met 1 hond? Of is je hond erg druk en ben je bang dat je het alleen niet gaat redden om tegelijkertijd te peddelen en je hond aan boord te houden? Dan adviseren wij je om onze Duo-sup te reserveren. Op deze extra lange en stabielere sup kun je met groot gemak met z’n tweeën peddelen met 1, 2 of zelfs 3 honden erbij.

En als je hond erg druk is, is het wel zo fijn als er een van jullie beiden zich kan bekommeren om de hond. 

Dit board is ook handig als je hond erg gehecht is aan meerdere personen uit 1 gezin: dan zie je vaak dat de hond niet kan kiezen en van het ene board naar het andere board wil overspringen. Dan is een duo-board met beide baasjes bij de hond in de buurt een echte uitkomst!

De prijzen voor het gebruik van de duo-sup zijn gelijk aan het gebruik van 2 losse sups, minus 5% korting!

Voor meer info over de duo-sup klik hier!

Foto’s

We maken onderweg een leuke foto-serie van jou en je hond op de sup, die na afloop digitaal wordt nagezonden. Dit is bij de prijs inbegrepen en is een extra service. Aangezien we geen fotografen zijn en bovendien op het water werken, kan er altijd iets misgaan. Daarom kunnen we geen foto-garantie afgeven. De foto’s zijn als een leuke extra attentie bedoeld, we doen onze uiterste best, maar uiteraard kunnen we geen 100% garantie geven.

Annuleren

Annuleren van een workshop of les  is mogelijk tot 10 dagen voor de boekingsdatum. Hierna worden annuleringskosten van 50% in rekening gebracht. Wordt er binnen 24 uur voor de afgesproken tijd geannuleerd, dan zijn wij genoodzaakt de boeking voor 100% te berekenen (dit geldt ook als er onverhoopt minder deelnemers zijn dan waarvoor is gereserveerd).

De workshops gaan in principe altijd door, behalve bij onweer. We houden in geval van een erg slecht weer-voorspelling altijd nauw contact met de deelnemers en beslissen de avond van te voren of het verantwoord is de workshop wel of niet te laten doorgaan.


Online Damage Waiver 

tijdens de wintermaanden is deze link niet actief

Meedoen aan een workshop of event van onze HondenSUP? Vul dan alvast thuis online de Damage Waiver in, dat scheelt een boel tijd op de dag zelf! Het formulier is meteen voor het hele seizoen geldig, dus je hoeft het maar 1x in te vullen!

https://waiver.smartwaiver.com/v/hondensupwaiver/



Juno

Juno, onze eigen hond - een Toller van 9 jaar oud - gaat bijna altijd mee op de lessen en we houden haar altijd heel goed op afstand van de deelnemende honden, en ze maakt geen contact met de honden van de klanten. Maar mocht je het liever niet hebben dat zij mee gaat, geen enkel probleem, meld dat dan graag even bij je reservering, dan blijft Juno gewoon thuis!

AGENDA HONDENSUP

2022



ALLE AGENDA-PUNTEN ZIJN ALTIJD ONDER VOORBEHOUD VAN WIJZIGINGEN


VANWEGE DE VAAK OVERVOLLE AGENDA PROBEREN WE PLEKKEN VOOR DE HONDEN-COMBI'S VRIJ TE HOUDEN -

DAAROM IS HET AANTAL KIJKERS BEPERKT!!!


TIJDENS DE WINTERMAANDEN ZIJN ER PRIVE LESSEN MOGELIJK!

DATA UITERAARD IN ONDERLING OVERLEG 


MAART 2022

Omdat het weer natuurlijk nog erg onvoorspelbaar is in maart, kan het zijn dat we het weer (vooral bij hardere wind) nog te koud vinden voor met name de hond. Dan wordt de workshop naar een warmere dag doorgeschoven!


zondag 20/03/22 - 11-13 uur

MINI WORKSHOP


zondag 27/03/22 - 13-15 uur

GROEPS WORKSHOP


 

APRIL 2022


woensdag 13/04/22 - 13-16 uur

JACHT-SUP


zaterdag 16/04/22 - 13-15 UUR

DOG WALK TRAIL SUP-TOUR

inschrijven kan via www.dogwalktrail.nl


zondag 17/04/22 - 1e Paasdag

gesloten


maandag 18/04/22 - 2e paasdag

11-14 uur

PAASTOUR

Paas-eieren zoeken voor de hond!!!


zaterdag 30/04/22 - 10:30-12:00 uur

PUPPY-SUP



MEI 2022


zondag 01/05/22 - 13-15 uur

BEGINNERS WORKSHOP


dinsdag  03/05/22 - 10-12 uur

MINI WORKSHOP


vwoensdag 04/05/22 - 13-15 uur

MEI VAKANTIE:

FAMILIE OUDER-KIND HONDENSUP


vrijdag 06/05/22

ANIMAL EVENT


zaterdag 07/05/22

ANIMAL EVENT


zondag 08/05/22

ANIMAL EVENT


dinsdag 10/05/22 - 14-16 uur

MINI WORKSHOP


woensdag 25/05/22 - 13-16 uur

JACHT-SUP


donderdag 26/05/22 - 9-12 uur

PRIVE TOUR DE VECHT


vrijdag 27/05/22 - 9-12 uur

PRIVE TOUR KORTENHOEF


 

JUNI 2022


vrijdag 17/06/22 - 11-13 uur

MINI WORKSHOP


vrijdag 17/06/22 - 20-22 uur

TOLLER SUNSET-TOUR

inscrijven kan via de Toller-vereniging


zaterdag 18/06/22 - 15-17 uur

BEGINNERS WORKSHOP


zondag 19/06/22 - 10-11:30 uur

PUPPY-SUP


woensdag 22/06/22 - 13-16 uur

JACHT-SUP


woensdag 22/06/22 - 20:30-22:30 uur

LONGEST DAY SUNSET TOUR


vrijdag 24/06/22 - 15-17 uur

MINI WORKSHOP


zaterdag 25/06/22 - 9:30-ca. 11 uur

PUPPY-SUP


zondag 26/06/22 - 10-12 uur

BEGINNERS WORKSHOP


 

JULI 2022


woensdag 06/07/22 - 13-16 uur

JACHT-SUP


zaterdag 09/07/22 - gehele dag

HEIDEWACHTEL CLUB

inschrijvingen lopen via de Heidewachtel vereniging


zondag 10/07/22 - 10-12 uur

BEGINNERS WORKSHOP


zondag 10/07/22 - 15-16:30 uur

PUPPY-SUP


woensdag 20/07/22 

DOG WALK TRAIL SUP-TOUR

inschrijven kan via www.dogwalktrail.nl


 

AUGUSTUS 2022

N/A

 

SEPTEMBER 2022


vrijdag 09/09/22 - 11-13 uur

MINI WORKSHOP


vrijdag 09/09/22 - 18:30-20:30 uur

TOLLER SUNSET TOUR


zaterdag 10/09/22 - 15-17 uur

BEGINNERS WORKSHOP


woensdag 14/09/22 - 13-16 uur

JACHT-SUP


 

OKTOBER 2022


zaterdag 01/10/22 - 11-12:30 uur

PUPPY-SUP


zaterdag 01/10/22 - 15-17 uur

BEGINNERS WORKSHOP


zondag 02/10/22 - 13-16 uur

DIERENDAG SUP-TOUR


Copyright © ikSupHondenSUP 2022