tag>

PUPPY-SUP


We bieden een aparte workshop aan voor pups tot 6 maanden. Iedereen die een pup heeft, zal begrijpen dat een pup een ander soort workshop nodig heeft dan een volwassen hond. Bij onze Puppy-sup gaat het niet zozeer om de afstand die we gaan afleggen, maar meer om de inhoud van het tochtje met tijd en ruimte voor verkenning en gewenning!

Wij denken dat het heel verstandig is om snel met je pup op de sup te gaan. Vooral als je later met je hond wilt gaan suppen of varen, is het een belangrijk onderdeel van de socialisatie. Zo leren ze op jonge leeftijd dat een sup niet eng, maar leuk is, maar dat je er wel op moet blijven zitten! Voor de eigenaar is het een stuk makkelijker aan te leren, voordat de hond groot is.


Dus vandaar dat we bij ikSUP HondenSUP regelmatig speciale workshops puppy-sup organiseren, waar we met de pups het water op gaan. Dit gaat allemaal in een iets rustiger tempo, zodat de pup alle tijd krijgt om alles te ontdekken, want er is zoveel nieuws te zien en te ontdekken! Ook zal de tocht iets minder lang zijn, omdat de spanningsboog van een pup nog niet zo groot is. Zo maken we een stopje naast de waterlelies, zodat ze daar aan kunnen snuffelen. Als ze later groot zijn, zijn die lelies dan geen obstakel meer waar tegen geblaft moet worden! Met deze tocht gaat een ervaren supinstructeur mee, met inmiddels 9 jaar hondensup-ervaring, en zal er genoeg ruimte zijn om vragen te stellen. Ook zullen we een aantal goeie commando's aanleren, die handig zijn om bij het suppen te gebruiken.

Voor de puppy-workshop houden we een maximale leeftijd van een half jaar aan, omdat ze dan nog onbevangen zijn en we het anders gaan aanpakken als ze ouder zijn.

Je kunt meedoen aan de Puppysup als je pup de benodigde inentingen heeft gehad, het liefst in overleg met je eigen dierenarts!

Hoe gaat de puppy-sup in zijn werk?

Bij aankomst bij SupCenter ikSUP, pakeer je je auto voor de deur en meld je je even binnen aan. Laat de hond, als het even kan, nog even in de auto. Na inschrijving en verdere instructies kun je je hond uit de auto halen. Er is een ruime omkleedruimte aanwezig, waar de honden mee kunnen en waar je ze even aan de riem kunt vastzetten. Spullen die je niet mee neemt op het water,  kun je achterlaten in onze afsluitbare kist.

Bij frisser weer krijg je een wetsuit met supschoentjes van ons te leen. In de zomer is het dragen van gemakkelijk zittende kleding, die eventueel vies en nat mag worden, meestal meer dan voldoende! 

Na het omkleden gaan we met de ikSUP-motorboot naar ons eigen eiland in het natuurgebied. We vertrekken met de puppy-sup namelijk niet vanuit het Center, aangezien dat veel te veel impulsen zouden geven. Bij het eiland zijn geen andere mensen of honden aanwezig want het is ons privé-eiland! Hier kun je nog even met je pup rondlopen en alvast even laten wennen aan een sup op het land en ook laten kennismaken met die rare peddel die straks allemaal druppeltjes laat vallen 😏

Onderweg maken diverse stops: de pups moeten aan de waterlelie-bladeren kunnen snuffelen, het riet bewonderen, eendjes kijken die voorbij zwemmen of misschien zelfs wel opvliegen en uiteraard moeten ze veel beloond worden. Juist voor de pups is het belangrijk om met al deze natuurverschijnselen onderweg in alle rust kennis te kunnen maken. Daarom zullen we iets minder ver peddelen, maar veel laten zien en werken aan de gewenning op het board! Onderweg is er dus ook voldoende tijd om vragen te stellen aan de begeleider(s).


TARIEF PUPPYSUP

De kosten voor een open-inschrijvings-puppensup zijn €45,- per combi van 1 supper met 1 pup. Dit is een aangepast lager tarief dan de reguliere HondenSup workshops, omdat we graag willen aanmoedigen om vroeg te starten met je pup. Bovendien is de peddeltijd wat korter met de pups omdat we uiteraard de jonge pups niet al te zwaar willen belasten. De totale duur van de workshop is ca.1,5 -2 uur  Het is ook mogelijk een privé-les met de pup in te boeken - deze valt dan onder het tarief van een gewone privé-les.

Bij dit tarief is inbegrepen: gebruik speciaal extra stabiel honden sup-board (op aanvraag ook een sportiever board beschikbaar), lichgewicht verstelbare carbon-paddle, antislipmat voor de hond op de sup, wetsuit bij frisser weer, supschoentjes, heupgordel voor de hond, drankje voor onderweg, foto’s van de tour, boottochtje naar het eiland met de ikSUP Motorboot, instructie door een ASI-gecertificeerd instructrice, certificaat na afloop, gratis parkeren voor de deur.


Kledingadvies

* het beste draag je gemakkelijk zittende kleding die nat mag worden. Hardloopkleding voldoet vaak erg goed. 

* Bij frisser weer is het gebruik van een wetsuit van ikSUP bij de prijs inbegrepen. Hieronder draag je zwemkleding en een dun shirtje

* waterschoentjes of oude gympen die nat mogen worden. Je kunt beter geen zwaar profiel wandelschoenen dragen, want hiermee heb je geen goed boardgevoel. Eventueel hebben wij waterschoentjes te leen.


Wat neem je mee voor je pup?

- voor de pup vragen wij u een tuigje mee te brengen. Uit het water trekken aan een halsband is niet prettig. Bovendien is de hond met een tuig aan beter te sturen als hij in het water ligt. Wij hebben eventueel een tuigje te leen - beperkt aantal aanwezig, dus wel graag van te voren reserveren!

- Wij hebben een heupgordel te leen, maar mocht je er zelf een hebben, dan is dat altijd plezieriger!!!  (heupgordels zijn bij ons verplicht, want als je peddelt heb je geen handen vrij om een riem vast te houden)

- beloning voor je pup (liefst in de vorm van tube of roller ivm nat worden van losse koekjes - we hebben puppy-beloningstubes van Prins te koop voor €3,00 bij contante betaling en €3,20 bij pinbetaling) of iets anders waarmee jij je hond een goede beloning kan geven

- eventueel een zwemvestje voor de pup - zkeer als je nog niet zeker weet of je pup kan zwemmen! Deze zijn overigens ook te huur voor €5,- bij ikSUP HondenSUP - beperkt aantal aanwezig, dus graag van te voren reserveren!

- in de zomer anti-insecten spray voor je zelf, want we peddelen door een natuurgebied!!!

- zonnebrand voor je zelf!

Kijkers

Uiteraard kunnen er ook ‘kijkers’ mee op een sup, als supporter zonder hond - zij peddelen gewoon mee met de les, dus ze varen ook mee naar het eiland op de boot. Er kan onderweg ook gewisseld worden! Het is echter niet mogelijk om mee te gaan zonder dat je mee peddelt, want de boot blijft achter bij het eiland, aangezien we in een motorbootvrij beschermd natuurgebied peddelen. Het is ook niet handig om alleen achter blijven op het eiland, want hier zijn geen voorzieningen - het eiland ligt midden in het natuurgebied! Op een puppysup proberen we het aantal kijkers beperkt te houden, omdat het vaak erg onrustig kan zijn voor de pup als beide baasjes op een aparte sup zitten en soms net even te ver uit elkaar zijn. Wij adviseren bij twee baasjes op 1 pup onze duo-sup te reserveren zodat het voor de pup een stuk rustiger ervaring wordt!


Twee honden of erg drukke hond?

Heb je twee honden in één gezin? Of twee baasjes met 1 hond? Of is je hond erg druk en ben je bang dat je het alleen niet gaat redden? Dan adviseren wij je om onze Duo-sup te reserveren. Op deze extra lange en stabielere sup kun je met groot gemak met z’n tweeën peddelen met 1, 2 of zelfs 3 honden erbij. En als je hond erg druk is, is het wel zo fijn als er een van jullie beiden zich kan bekommeren om de hond. 

Dit board is ook handig als je hond erg gehecht is aan meerdere personen uit 1 gezin: dan zie je vaak dat de hond niet kan kiezen en van het ene board naar het andere board wil overspringen. Dan is een duo-board met beide baasjes bij de hond in de buurt een echte uitkomst! De prijzen voor het gebruik van de duo-sup zijn gelijk aan twee losse sups, dus bijvoorbeeld 2 combi’s of 1 combi met 1 kijker.


Foto’s

We maken onderweg een leuke foto-serie van jou en je hond op de sup, die na afloop digitaal wordt nagezonden. Aangezien we geen fotografen zijn en bovendien op het water werken, kan er altijd iets misgaan. Daarom kunnen we geen foto-garantie afgeven en zijn de foto’s als een leuke extra attentie bedoeld, we doen onze uiterste best, maar niet 100% gegarandeerd toegevoegd.


Annuleren

Annuleren van een workshop is mogelijk tot 10 dagen voor de boekingsdatum. Hierna worden annuleringskosten van 50% in rekening gebracht. Wordt er binnen 24 uur voor de afgesproken tijd geannuleerd, dan zijn wij genoodzaakt de boeking voor 100% te berekenen (dit geldt ook als er onverhoopt minder deelnemers binnen een groep zijn dan waarvoor is gereserveerd).


Online Damage Waiver 

tijdens de wintermaanden is deze link niet actief

Meedoen aan een workshop of event van onze HondenSUP? Vul dan alvast thuis online de Damage Waiver in, dat scheelt een boel tijd op de dag zelf! Het formulier is meteen voor het hele seizoen geldig, dus je hoeft het maar 1x in te vullen!

https://waiver.smartwaiver.com/v/hondensupwaiver/

                                                  © ikSUP HONDENSUP 🐾 2021