PUPPYSUP


 de open-inschrijving Puppy-sup heeft een speciaal instap-tarief van € 35,- per combi!

zaterdag 21/09/19 - 10-12 uur 

HIER IS NOG PLEK!!!


Waarom Puppy-SUP?

Iedereen met een pup begrijpt dat een jonge hond andere aandacht verdient dan een volwassen hond. Dus bij ikSUP hebben we daarom een aparte puppy-sup opgezet. 


Wij denken dat het heel verstandig is om snel met je pup op de sup te gaan. En vooral als je later met je hond wilt gaan suppen of varen, is het een belangrijk onderdeel van de socialisatie. Zo leren ze op jonge leeftijd dat een sup niet eng maar leuk is, maar dat je er wel op moet blijven zitten en voor de eigenaar is het een stuk makkelijker aan te leren voordat de hond groot is.


Dus vandaar dat we bij ikSUP - hét sup-centrum gespecialiseerd in de HondenSUP - regelmatig speciale workshops puppy-sup organiseren, waar we met de pups het water op gaan. Dit gaat allemaal in iets rustiger tempo, zodat de pup alle tijd krijgt om alles te ontdekken, want er is zoveel nieuws te zien en te ontdekken! Ook zal de tocht iets minder lang zijn, omdat de spanningsboog van een pup nog niet zo groot is. Met deze tocht gaat een ervaren supinstructeur en een ervaren hondeninstructeur mee en zal er genoeg ruimte zijn om vragen te stellen. Ook zullen we een aantal goeie commando's leren die handig zijn om bij het suppen te gebruiken.

P3060166 kopie

Voor de puppy-workshop houden we een maximale leeftijd van een half jaar aan, omdat ze dan nog onbevangen zijn en we het anders gaan aanpakken als ze ouder zijn.

De kosten voor een open-inschrijvings-puppensup zijn €35,- per combi van 1 supper met 1 pup. Dit is een aangepast lager tarief dan de reguliere HondenSup workshops, omdat we graag willen aanmoedigen om vroeg te starten met je pup. Bovendien is de peddeltijd een stuk korter met de pups. De totale duur van de workshop is overigens even lang als een ‘normale’ HondenSupLes, maar we nemen iets meer de tijd voor alles en uiteraard willen we de jonge pups niet al te zwaar belasten.

IMG 4926

 


Hoe gaat de puppy-sup in zijn werk?

Eerst meld je je even aan bij de sup-school (haak je hond graag even buiten vast aan de daarvoor aanwezige lijn) want het is in de supschool te klein en vaak is onze eigen ikSUP-hond ook aanwezig). Dan krijg je verdere instructies en kun je je bij de supschool of in de grotere kleedruimten van de jachthaven omkleden. Hierna neem je plaats met je eigen hond op het lage vlonder voor de supschool, totdat we met de boot gaan vertrekken. Spullen kun je in onze sup-school achter laten (wel voor eigen risico, dus neem niet al te waardevolle spullen mee). 

Bij frisser weer krijg je een wetsuit met supschoentjes van ons te leen. In de zomer is het dragen van gemakkelijk zittende kleding die eventueel vies en nat mag worden meestal meer dan voldoende! 

Na het omkleden gaan we met de ikSUP motorboot naar ons eigen eiland in het natuurgebied. We vertrekken met de puppy-sup namelijk niet vanuit de school, aangezien dat veel te veel impulsen zouden vormen. Bij het eiland zijn geen andere mensen of honden aanwezig want het is een privé-eiland van ikSUP! Hier kun je nog even met je pup rondlopen en alvast even laten wennen aan een sup op het land en ook laten kennismaken met die rare peddel die straks allemaal druppeltjes laat vallen ;)

P8190004

Dan volgt er een korte instructie, waarna we voorzichtig opstarten op het water rondom het eiland. Vindt je hond (of jijzelf) het nog een beetje griezelig, dan is het fijn dat we even terug kunnen naar het eiland. Gaat het goed, dan peddelen we een stukje door het prachtig beschutte natuurgebied. We stemmen de duur van het peddelen echter af op de pups. Bij onze honden-sup staat namelijk het plezier en welzijn van de hond op de voorgrond en komen de sup-skills op een tweede plan.

P8190072

Onderweg maken diverse stops: de pups moeten aan de waterlelie-bladeren kunnen snuffelen, het riet bewonderen, eendjes kijken die voorbij zwemmen of misschien zelfs wel opvliegen en uiteraard moeten ze veel beloond worden. Juist voor de pups is het belangrijk om met al deze natuurverschijnselen onderweg in alle rust kennis te kunnen maken. Daarom zullen we iets minder ver peddelen, maar veel laten zien en werken aan de gewenning op het board! Onderweg is er dus ook voldoende tijd om vragen te stellen aan de beide begeleiders.

P8190231


De gehele les (incl. het heen en weer varen naar het eiland) duurt ca. 2 uur - de tijd op de sup is dus korter - het gaat om de totaal-ervaring van deze workshop!


Duo-sup 

We hebben liever geen 2 honden op 1 sup - dat is vaak gebleken te onrustig te zijn! Wil je graag met bijv. je oudere hond samen met de pup op 1 board of samen met je partner samen met de pup, dan adviseren we je onze extra stabiele en langere Duo-sup te reserveren die uitermate geschikt is voor 2 volwassenen met 2 honden - dat geeft veel meer rust! Prijs pp is gelijk aan die van een losse sup. Je kunt ook overwegen met de ‘kijker’ samen op de duo-sup te gaan, dan heb je voor een drukke pup iemand beschikbaar met vrije handen om de pup te begeleiden!

P6030220


Kledingadvies

het beste draag je gemakkelijk zittende kleding die nat mag worden. Hardloop-kleding voldoet vaak erg goed. Bij frisser weer is het gebruik van een wetsuit van ikSUP bij de prijs inbegrepen. Je kunt beter geen zwaar profiel wandelschoenen dragen, want hiermee heb je geen goed boardgevoel. Wij adviseren waterschoenen of oude gympen die nat mogen worden. 


Wat neem je mee voor de hond en jezelf?

- voor de hond het liefst een tuig (beter dan een halsband - mochten ze van het board springen of vallen, dan hijs je ze met een tuigje veel gemakkelijker weer op de sup)

- een heupgordel of lange riem die je om je middel kunt doen (als je peddelt heb je geen handen vrij om een riem vast te houden)

- beloning (liefst in de vorm van een tube of roller ivm nat worden van losse koekjes) voor je hond of iets anders waarmee jij je hond een goede beloning kan geven

- in de zomer anti-insecten spray, want we peddelen door een natuurgebied!!!

- in het voor- of najaar als het wat frisjes is, een warm omslagdekentje of droogwrijfdoek

- zonnebrand!

PB070149


Kijkers

Uiteraard kunnen er ook ‘kijkers’ mee op een eigen sup, de supporters zonder hond - zij draaien gewoon mee met de HondenSupLes, dus ze varen ook mee naar het eiland op de boot en krijgen een aparte instructie voor suppen zonder de hond. Er kan onderweg ook gewisseld worden! Het is niet mogelijk om mee te gaan zonder dat je mee peddelt, want de boot blijft achter bij het eiland aangezien we in een motorbootvrij, beschermd natuurgebied peddelen. Het is ook niet handig om alleen achter blijven op het eiland (hier zijn geen voorzieningen - puur natuurgebied!)

Bij de puppy-sup adviseren we niet al te veel kijkers, zoals de kinderen, mee te nemen, want dit maakt jouw pup, maar ook die van anderen vaak erg onrustig!


Datum en tijdstip

We hebben iedere maand op een zondagochtend een open-inschrijving puppy-sup. Wil je liever een privé les of kom je met meerdere pups, dan kun je een datum aanvragen. Qua tijd heeft de vroege ochtend, namiddag of avond onze voorkeur. Het is dan een stuk rustiger op het water en ook met warm weer is het dan een stukje koeler voor de hond, die natuurlijk in de volle zon op het board zit! En kijk maar eens hoe prachtig een zonsondergangs-sup-tour met je hond kan zijn! Voor een privé-les met de pup betaal je hetzelfde tarief als voor een gewone privé les van €75,- per combi.

P8100221


Foto’s

We maken onderweg een leuke foto-serie van jou en je hond op de sup, die na afloop digitaal wordt nagezonden. Aangezien we geen fotografen zijn en bovendien op het water werken, kan er altijd iets misgaan. Daarom kunnen we geen foto-garantie afgeven en zijn de foto’s als een leuke extra attentie bedoeld, maar niet gegarandeerd toegevoegd.

Foto's


Reserveren

Een datum en tijd kan per mail worden aangevraagd. We kijken dan of we dit op de gewenste datum en tijd kunnen inplannen. Deze komt in optie te staan totdat een aanbetaling van €50,-  op ons rek. nr. NL67RABO 0111 7195 69 tnv ikWatersport is ontvangen. Zodra de aanbetaling ontvangen is, wordt de reservering definitief. Het totaalbedrag voor de gehele workshop dient uiterlijk 10 dagen voor aanvang van de les te zijn voldaan.


Annuleren

Annuleren van een workshop is mogelijk tot 10 dagen voor de boekingsdatum. Hierna worden annuleringskosten van 50% in rekening gebracht. Wordt er binnen 24 uur voor de afgesproken tijd geannuleerd, dan zijn wij genoodzaakt de boeking voor 100% te berekenen (dit geldt ook als er onverhoopt minder deelnemers zijn dan waarvoor is gereserveerd).


Prijzen

  •  Privé-puppy-sup (1-2pp met hond) - 2uur               € 75,00 pp
  •  Open inschrijving puppy-sup                                    € 35,00 per combi
  •   Prive-Hondensup 3-4 pp met hond  2uur                € 60,00 pp
  •   Workshop honden of puppy-Sup  > 4 pp   2 uur  prive    € 50,00 pp incl. hond
  •  ‘Kijker’ Hondensup op sup-board zonder hond        € 25,00 pp 


Alle prijzen zijn incl. gebruik speciaal hondensupboard, vestelbare peddel, hondenkleed, wetsuit, heupgordel, vervoer van en naar het privé eiland met de boot, instructie, drankje voor onderweg, natuur-tocht en zo mogelijk foto’s van de gehele tour.

 de open-inschrijving Puppy-sup heeft een speciaal instap-tarief van € 35,- per combi!

zaterdag 21/09/19 - 10-12 uur 

HIER IS NOG PLEK!!!


Prins Petfoods is sponsor van onze Puppysup en stelt voor iedere deelnemer aan de maandelijkse workshop Puppy-sup een leuk welkomst-cadeautje beschikbaar!Adres

ikSUP HondenSUP

Bij

SUPCenter ikSUP

OUD LOOSDRECHTSEDIJK 191 

1231 LW LOOSDRECHT

Tel. 06 25 35 45 17 of 06 81 467 367

🐾           🐾

🐾supcenterlogo kopie 4
                                                © ikSUP HONDENSUP 🐾 2019